Pekárstvo
Baktérie mliečneho kysnutia možno použiť na prípravu bezkvasinkového chleba, domáceho chleba, focaccu, pizze, bezlepkových výrobkov, sušienok, croissantu, a ďalšie. Baktérie mliečneho kysnutia pozitívne ovplyvňujú vlastnosti cesta a výsledných produktov. Zabezpečujú kvasenie, chuť, rozvoj, inováciu a zjednodušenie výroby.
Špeciálne mliečne enzýmy, ktoré nahrádzajú kvasinky, umožňujú kysnutie. V rámci nášho sortimentu FERMENT STARTER ponúkame výber tých najlepších mliečnych fermentov. Ich použitie je veľmi jednoduché. Sú vyhľadávané gurmánmi, ktorí hľadajú súčasné pekárenské výrobky s tradičnými chuťami.
Výhody používania našich kultúr:
- výrobky vhodné pre ľudí s neznášanlivosťou kvasiniek
- zlepšujú objem a mäkkosť produktov
- regulujú defekt “drobenia“ chleba
- zabezpečujú tradičnú chuť chleba
- predlžujú trvanlivosť výrobkov
Pre pekárenské výrobky ponúkame i tapiokové produkty od spoločnosti TIPIAK epicerie.