Ochranné kultúry

Spoločnosť Sacco systém už viac ako 20 rokov testuje a vyvíja ochranné kultúry. Ochranné kultúry vyselektované spoločnosťou SACCO system pomáhajú zvyšovať kvalitu mliečnych výrobkov. Napomáhajú udržiavať sviežosť a nemenia chuť, vôňu ani textúru mliečnych výrobkov. Sú založené na kombinácií kmeňov, ktoré sa používajú ako doplnok na zlepšenie tvorby plynov a aróm, alebo na ochranu mliečnych výrobkov pred nežiadúcou mikroflórou.

Ochranné kultúry pomáhajú kontrolovať a uchovávať konečný produkt bez zmien. Prirodzeným spôsobom blokujú rast nežiadúcich baktérií.

Proces je založený na konkurenčnom účinku o priestor proti mikroorganizmom všeobecne, vrátane patogénov, pomocou produkcie antimikrobiálnych metabolitov, ako sú organické kyseliny a peptidy so špecifickým spôsobom pôsobenia. Aplikujú sa jednoducho, pridávajú sa súčasne s ostatnými kultúrami.

Ponúkame 4 rôzne rady mliekarenských ochranných kultúr zabezpečujúcich ochranu mliečnych výrobkov:

  • proti plesniam a kvasinkám
  • proti Listeria monocytogenes
  • proti Clostridium sp.
  • proti iným škodlivým mikroorganizmom

Pre viac informácií kliknite na odkaz: https://www.saccosystem.com/

Niekoľko príkladov s a bez ochrannej kultúry pri 10°C po 42 dňoch:

Pre bližšie informácie o produktoch nás prosím kontaktujte.

13 + 4 =