Ochranné kultúry
Spoločnosť Sacco systém už viac ako 20 rokov testuje a vyvíja ochranné kultúry. Ochranné kultúry vyselektované spoločnosťou SACCO system pomáhajú zvyšovať kvalitu mliečnych výrobkov. Napomáhajú udržiavať sviežosť a nemenia chuť, vôňu ani textúru mliečnych výrobkov. Sú založené na kombinácií kmeňov, ktoré sa používajú ako doplnok na zlepšenie tvorby plynov a aróm, alebo na ochranu mliečnych výrobkov pred nežiadúcou mikroflórou.
Ochranné kultúry pomáhajú kontrolovať a uchovávať konečný produkt bez zmien. Prirodzeným spôsobom blokujú rast nežiadúcich baktérií.
Proces je založený na konkurenčnom účinku o priestor proti mikroorganizmom všeobecne, vrátane patogénov, pomocou produkcie antimikrobiálnych metabolitov, ako sú organické kyseliny a peptidy so špecifickým spôsobom pôsobenia. Aplikujú sa jednoducho, pridávajú sa súčasne s ostatnými kultúrami.
Ponúkame 4 rôzne rady mliekarenských ochranných kultúr zabezpečujúcich ochranu mliečnych výrobkov:
- proti plesniam a kvasinkám
- proti Listeria monocytogenes
- proti Clostridium sp.
- proti iným škodlivým mikroorganizmom
Pre viac informácií kliknite na odkaz: https://www.saccosystem.com/
Niekoľko príkladov s a bez ochrannej kultúry pri 10°C po 42 dňoch: