Tapioka
Tapioka je škrob vyrobený z Manioku (iný názov Kasava) – rastlina pestovaná v ázijských, afrických, ale i juhoamerických krajinách. Tapiokové výrobky od nášho francúzskeho partnera TIPIAK Epicerie sa nevyužívajú len ako zahusťovadlo. Sú spracovávané špeciálnou technológiou a ich výhodou sú najmä odolnosť proti mraziacim a rozmrazovacím procesom, odolnosť nízkemu pH. Výrobkom zvyšujú šťavnatosť a krémovitosť. Majú nízky obsah amylázy, a tým sú stabilnejšie s minimálnou syneréziou. Dávajú dlhú krémovitú textúru.
Medzi benefity tapiokových škrobov patria:
- produktom dodávajú jemnú, krémovitú textúru
- majú neutrálnu chuť, vďaka čomu nemajú negatívny vplyv na chuť a arómu konečného produktu
- sú transparentné
- majú vynikajúcu a stabilnú väznosť vody
- sú stabilné i pri nižšom pH
- sú bez E čísla
- sú bezalergénne, vhodné pre bezlepkové výrobky /Gluten free/
- sú bez genetickej modifikácie /GMO free/
- rada Tapiocaline je špeciálnym predželírovaným produktom, čím získavajú stabilnejšie vlastnosti,
je dodávaná s rôznou veľkosťou granúl.
Tapiokové škroby sa úspešne používajú v rôznych segmentoch potravinárskeho priemyslu. Využívajú sa v pekárenských výrobkoch, mliekarenských výrobkoch, mrazených produktoch, hotových jedlách, mäsových výrobkoch.
V rámci nášho sortimentu ponúkame rôzne tapiokové škroby, podľa potreby zákazníka
Tapiocaline FA 517 je funkčný (čiastočne predželírovaný) natívny tapiokový škrob. Vyznačuje sa jemnou, lesklou textúrou a s transparentným gélom. Dobre sa rozpúšťajú za studena, viskozitu zvyšujú až po tepelnej úprave.
Specialine 718 je modifikovaný tapiokový škrob (E1442). Je stabilnejší a odolnejší technologickým namáhaniam ako natívny škrob. Taktiež sa dobre rozpúšťajú za studena a viskozitu zvyšujú až po tepelnej úprave.
Pretaline 798 je čiastočne predželírovaný, instantný natívny škrob. Zahusťuje za studena, nemá E-číslo.