Pomocné technologické látky

Chlorid vápenatý

Chlorid vápenatý je nevyhnutnou surovinou pri výrobe syrov. Pasterizáciou dochádza k znižovaniu jeho obsahu v mlieku, čo má za následok zhoršenú zrážanlivosť mlieka. Pridanie chloridu vápenatého zabezpečuje lepšiu tvorbu zrazeniny a uvoľňovanie srvátky. V ponuke máme rôzne balenia podľa požiadaviek zákazníka.

Kazeínové etikety

Kazeínové etikety sú hospodárnym, ale účinným systémom vysledovateľnosti syrov. Sú na nich vytlačené dôležité údaje, ako je pôvod, zdravotná značka, číslo šarže a ďalšie. Lepia sa počas lisovania, alebo otáčania syra. Kazeínové etikety sú dostupné v rôznych farebných prevedeniach podľa požiadaviek zákazníka.

Transglutamináza

Transglutamináza je enzým, prirodzene prítomný v mlieku. Transglutamináza je schopná katalyzovať vznik väzieb, a tým premosťovať bielkoviny, čo vedie k zlepšeniu vlastností textúry.

Medzi hlavné výhody transglutaminázy patria:

  • zlepšenie textúry
  • zvýšenie výťažnosti
  • zníženie synerézie
  • zníženie pridanej sušiny
  • zlepšenie krémovitosti a viskozity jogurtu

Pre bližšie informácie o produktoch nás prosím kontaktujte.

13 + 12 =